Jos is bijna 40 jaar oud en verstandelijk gehandicapt. Samen met zijn moeder (63) woont hij al zijn leven lang 8-hoog in een chagrijnige flat in Rotterdam Zuid.

Jos wordt nog elke minuut van zijn leven door zijn moeder verzorgd. Ze slapen samen in één bed, en gaan samen naar buiten voor boodschappen. De winkelwagen, waar Jos graag in klimt, heeft een vaste plek naast de deur op de galerij.

Elke dag lijkt hetzelfde als de vorige, maar voor Jos is iedere dag een ontdekking. Als hij wakker wordt en de de pluisjes van het kleed onder zijn blote voeten voelt, grijnst hij alsof het de eerste keer is. Als zijn moeder het knoopje van zijn pyama heeft opengedaan sloft hij haastig naar de wc om te zien of zijn plas langzaam van geel naar doorzichtig spoelt als hij doortrekt.Al deze ontdekkingen staan in zijn boekje dat zijn moeder hem gaf toen hij 4 was. Ze merkte dat hij er rustig van werd. Sindsdien is hun leven vastgelegd in het ritme van 52 vettige verfrommelde blaadjes.

(Scenario: Jan Willem den Bok, regie: Jaap van Heusden, geproduceerd door IJswater for One Night Stand/NPS 2008, broadcasted on Dutch Television in 2008. Nominated for Golden Calf 2008 in the category Short Film)