Mijn grote broer

 

Fernando is elf jaar en net als zijn grote broer Dominique helemaal gek van motorcrossen.
Vroeger crossten ze nog kop aan kop, maar de laatste tijd rijdt Fernando’s grote broer langzaam van hem weg. Fernando vindt dat wel jammer.

 

 

Bekijk meer

Synopsis

 

Fernando is elf jaar en net als zijn grote broer Dominique helemaal gek van motorcrossen. Geharnast als een ridder stappen ze elke zaterdag op hun stalen ros van 85 cc, helemaal klaar om de toernooibeker te pakken.
Elke wedstrijd, voordat ze op de motor stappen, vragen de broers aan God of Hij met ze meerijdt. Want motorcross is moeilijk en gevaarlijk. Eén foutje en je ligt in het ziekenhuis. Of erger. De grote motorfiets is voor Fernando nauwelijks te houden. Daarom heeft zijn grote broer hem geleerd hoe je de bocht moet pakken, hoe je moet springen en nooit achterom moet kijken.
Dominque is goed: hij staat eerste in het klassement voor 85 cc. Fernando is trots op zijn grote broer. Als hij voorbij raast schreeuwt Fernando de longen uit zijn lijf. Maar Dominique is anders geworden. Veel tijd heeft hij niet meer voor zijn broertje. Spelen in de zandbak is afgelopen. Dominique is meer bezig met zijn mobiel en gedoe met de meisjes.
Vroeger crossten ze nog kop aan kop, maar de laatste tijd rijdt Fernando’s grote broer langzaam van hem weg. Fernando vindt dat wel jammer. 

Deze film maakt samen met ‘Mijn kleine zusje’ onderdeel uit van een tweeluik over groter worden en afscheid nemen.

 

 

Fernando en Dominique
Jan Willem den Bok (regie, camera, montage)
Floor Koomen (eindredactie)

 

 

Filmlengte: 12 min.
Uitzenddatum: 2013.
Geproduceerd in opdracht van de EO voor Zapp, Echt Gebeurd. © Alle rechten voorbehouden.