Goodmorning South Sudan

 

Langs het leven van vijf Zuid Soedanesen volgen we hoe Zuid Soedan, het jongste land van de wereld, ondanks de dreiging van burgeroorlog, corruptie en armoede op eigen benen leert staan.

 

Bekijk meer

Your host...Philip James!

Philip James is 42 jaar, radiopresentator voor het enige echte onafhankelijke radiostation van Zuid Sudan. Hij dankt zijn plek in de Zuid Sudanese samenleving aan een opleidingsinstituut dat door ICCO/KiA is gefinancierd. Hij is een journalist die opkomt voor vrijheid van meningsuiting en trots is op zijn eigen Zuid Sudanese identiteit, maar hij vreest voor de toekomst van het land, dat niet alleen door dreiging van buiten maar vooral door interne dreiging van corruptie, stammenstrijd, intolerantie en ongeletterdheid kapot kan gaan. Hij vecht voor zijn land met niets meer en niets minder dan een microfoon waarmee hij dagelijks op de ether door Zuid Sudan reist, op zoek naar saamhorigheid, eerlijkheid en vrijheid van meningsuiting.

Iedere morgen opent de Zuid Soedanese radiopresentator Philip James zijn radioprogramma met de standaardzin ‘Goodmorning South Sudan’. In dit piepjonge straatarme land leiden de studiogesprekken die hij heeft ons langs de levens van zeven Zuid Soedanesen. Elk van hen heeft een gelaagd levensverhaal dat de pijn van het verleden, de keiharde realiteit van het heden en hun droom voor Zuid Soedan weerspiegelt.