Synopsis

 

Wanneer de Nederlandse stewardess Lin tijdens een vlucht helpt bij een bevalling, confronteert dit haar met haar eigen verleden. Een toevallige ontmoeting met de vijftienjarige Nicu, die in de ondergrondse tunnels van Boekarest leeft, mondt uit in een complexe verbondenheid tussen beiden.
Ze ontmoetten elkaar bij toeval – misschien. In elk geval belandt de zwerfjongere onder de wielen van haar taxi – een bekende truc om toeristen geld af te troggelen – waarna zij haar vlucht mist en hem inhuurt als gids. Ze blijken elkaar nodig te hebben: de stewardess heeft net aan boord een bevalling begeleid, iets dat zichtbaar oude littekens heeft opengereten. Hij leeft tussen de verschoppelingen van Boekarest. Zij is voor hem een engel in smetteloos blauw, hij voor haar een middel tot traumaverwerking. Of is er meer? Hun relatie wordt vertroebeld door de leugens die ze elkaar en zichzelf vertellen, al is het de vraag of die neiging afbreuk doet aan de oprechtheid van hun affectie.

Lees ook:
Recensie De Volkskrant
Recensie NRC
Recensie VPRO
In Blue had een simplistisch, moreel dubieus sprookje kunnen worden, maar het script dat Van Heusden samen met Jan Willem den Bok schreef doet niet aan valse romantiek.
(De Volkskrant)

In Blue
Jaap van Heusden (regie, script)
Jan Willem den Bok (script)

Filmlengte: 128 min.
Premiere: Openingsfilm Film by the Sea 2017.
Geproduceerd door IJswater.